Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Tournement 2013
  • Malaysia League
  • FA Cup
  • Malaysia Cup

  • Latest photo

    DSC02310.JPG
    DSC02310.JPG

    DSC02314.JPG
    DSC02314.JPG

    DSC02319.JPG
    DSC02319.JPG

    DSC02339.JPG
    DSC02339.JPG



    Photo Gallery


    Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Photo Gallery
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, December 16
    · Perak 2013
    Monday, December 03
    · AFF Suzuki 2012 - Malaysia vs Thailand
    Saturday, November 24
    · Perak vs YBU FC
    Monday, November 12
    · Harga Tiket untuk 3 Perlawanan Hong Kong, Bangladesh, Suzuki Cup 2012
    Tuesday, October 09
    · Harga tiket perlawanan akhir Piala Malaysia 2012
    Thursday, October 04
    · PERLAWANAN PLAY-OFF KEDUA LIGA PREMIER 2013
    Friday, September 21
    · Perak 2013
    Wednesday, September 19
    · PENGHARAMAN VUVUZELA DAN ALAT-ALAT BUNYIAN YANG SEUMPAMA DENGANNYA
    Monday, July 09
    · LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN KEBANGSAAN (Edisi Puasa)
    Saturday, April 14
    · Kenyataan Akhbar Oleh Tan Sri Annuar Musa
    Saturday, April 07
    · Kenyataan Akhbar Oleh Tengku Mahkota Pahang
    Monday, April 02
    · PINDAAN JADUAL PERTANDINGAN LIGA SUPER 2012
    Sunday, April 01
    · Gerhana di kandang Seladang
    Saturday, March 31
    · Keputusan Penuh Perlawanan Liga Super 30/31 Mac 2012
    · Al-Fatihah Untuk Almarhum Datuk Seri Raja Ashman Shah Ibni Sultan Azlan Shah
    · SIARAN MEDIA FAM 29 MAC 2012 : PINDAAN JADUAL PERTANDINGAN LIGA PREMIER
    Wednesday, March 28
    · SIARAN MEDIA 27 MAC 2012 : PINDAAN JADUAL PERTANDINGAN LIGA SUPER
    Monday, February 20
    · Pembetulan maklumat tiket perlawanan Malaysia vs Japan (Kelayakkan Olimpik 2012)
    Thursday, February 16
    · Pindaan 16 Feb 2012 - Pindaan Jadual pertandingan Liga Super dan Premier 2012
    Tuesday, February 14
    · AFC U-22 Asian Cup Qualifiers draw results

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Perak F.A. Blog
    · 2: Nusa Mahsuri
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: Tokgajah.com
    · 5: SelangorFC
    · 6: n9futbol.com
    · 7: Walkon.com
    · 8: malaysiafootball
    · 9: kelate.net
    · 10: DPMM Football Club

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Perak (2005)
    · 7: Ipoh Mali (Midi file)
    · 8: Kapten
    · 9: Abdoulaye Traore
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 32 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Review: ATM vs Perak
    Thursday, January 30 @ 20:31:38 MYT by y4e (778 reads)
    Comentar Y4EHendak mula berlabun dari mana pon teman tak tau. Takde mood rasanya nak sambut hari raya cina menjelang tiba. Sabtu lepas tidor malam pun dalam kepuasan. Tak sampai seminggu… keseronokan tak berkekalan hilang dibawa arus cewahhh!!

    Kita mulakan dengan tajuk berita penting dulu “ Perak mahu kekalkan momentum kemenangan” 28/1 nampaknya tak kesampaian.“Buktikan bukan menang nasib” juga pada hari yang sama.Ini le tajuk berita yang teman sempat baca sebelum game

    Rentikan le gunakan alasan “tak pe kalah sebijik je” ataupun “ takpe kita pemain muda” Adoiii nak muntah rasanya. Kalah tetap kalah. Cuma kalah tu kita kaji dan lihat macam mana kita kalah…apa punca…tang mana kelemahannya. Then coach cuba perbetulkan

    (Read More... | 3228 bytes more | comments? | Score: 5)

    Preview: ATM vs Perak
    Thursday, January 30 @ 20:27:46 MYT by y4e (441 reads)
    Comentar Y4ELupakan la dulu Bahagia lu derita gua tuuu kome oiii..Apapun di harap kemenangan Hafiz tu membakar semangat pemain Sarawak untuk menang 3-0 lawan Sime darby. Hafiz boleh sapu tiga hadiah takkan Sarawak tak boleh kut main tempat sendiri pulak.

    Oppss sibuk pasai Sarawak apa hal!! Sampai pun tak pernah ke sana lalu je pernah sebab Sabah I pernah sampai tawww

    Perak lawan ATM. Kedua dua sama dari segi pungutan mata, 3 point. Yang tak sama pun ranking ATM tempat ke 3 Perak 10 sebab ATM ada lebih dari segi gol…deme positif 1 kita pulak negative 1 so berapa beza?..adoii topic Math form 2 tajuk integer tu… takkan tak ingat
    1 – ( - 1) = ? Jangan kata tak tau!!! aku sumbat rumput dalam mulut kang!!!

    (Read More... | 1756 bytes more | comments? | Score: 0)

    Review: Perak vs Terengganu
    Thursday, January 30 @ 20:23:49 MYT by y4e (469 reads)
    Comentar Y4EAlamak termenang pulak.. cisss Admin tak tengok pulak sebab terpaksa ke negara jiran bagi menghadir Konvo anak jantan. Apa nak buat dan tanggungjawap tih..tih.. Kalau kome peratikan banner www.yob4ever.com pun tak berkibaran di stadium malam semalam. Mungkin tu sebab Perak menang kut tih..tih

    Dapat tahu result pon melalui internet, nak komen pon tak boleh sebab tak tengok. Best tak? Soheh le best ye tak menang saat saat akhir. Kalau perlawanan pertama kalah ditempat orang kali ni tempat sendiri menang. Mau tak best nyerongen je sepanjang malam.

    Minggu ni walaupun ramai kata banyak kejutan tapi teman idok terkejut sangat. Kut yang terkamjat sikit Sarawak sebab kena libas di lubuk sendiri. Perrrh..Kijang melibas Bujang Senang tuu. Kalau dulu Seladang enam kali kokah dek deme kali ni Kijang je yang menyekolahkan deme.

    (Read More... | 2290 bytes more | comments? | Score: 0)

    Harga tiket
    Wednesday, March 13 @ 23:13:53 MYT by y4e (962 reads)
    FAM NewsHarga Tiket untuk Perlawanan Persahabatan Antarabangsa antara Malaysia melawan Arab Saudi pada 17 Mac 2013 di Stadium Shah Alam adalah RM20 untuk dewasa dan RM5 untuk Kanak-Kanak di Bawah Umur 12 Tahun.

    Tiket akan dijual pada hari perlawanan mulai jam 4.30 Petang di Stadium Shah Alam.

    (Read More... | 1855 bytes more | comments? | Score: 0)

    Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Tuesday, February 19 @ 18:44:11 MYT by Y4e (876 reads)
    FAM NewsPERSATUAN BOLASEPAK MALAYSIA
    ​SIARAN MEDIA 19 FEBRUARI 2013

    KENYATAAN AKHBAR
    INSIDEN SELEPAS PERLAWANAN MELIBATKAN PEMAIN-PEMAIN PASUKAN SELANGOR DAN PASUKAN ATM SEMASA PERLAWANAN PIALA FA BIL. 11 PADA 25 JANUARI 2013 DI STADIUM SHAH ALAM

    Kenyataan ini dibuat berdasarkan gesaan daripada salah satu akhbar arus perdana yang menyatakan “FAM pilih kasih” kerana gagal mengambil tindakan terhadap insiden “pergaduhan” Pemain-Pemain Selangor dan ATM selepas tamat perlawanan Piala FA bil 11 pada 25 Januari 2013 yang lalu. Akhbar berkenaan juga menyatakan bahawa YH Dato’ Hamidin bin Haji Mohd Amin, Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan, FAM (JKPT) dan Setiausaha Agung PB.Selangor telah campur tangan bagi menyelesaikan isu ini diluar pengetahuan JK.Tatatertib FAM.
    Note: Kome cayer ker? Teman haram sekupang pun tak cayer.. Dengo boleh, cayer idakk!

    (Read More... | 2943 bytes more | comments? | Score: 0)

    ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Wednesday, January 23 @ 08:59:12 MYT by Y4e (1499 reads)
    Comentar Y4EYEAY YEAY... kali ni giliran wa pulak, der... dua game lepas Ijam Bluekanngbakau dan Syed Zurah Jabeen yang ulas.... Diorang tu skema dan poyo bro... Game ni giliran wa Awie pulak mau kasi saiang pailang itu Selangor bro..... wa tau ada live game ni.. tapi mana syok layan konsert Iron Maiden dalam TV der.. layan live la baru mariiii....

    Ok... Nama penuh wa Meor Senawi bin Meor Senapi... wa tak tau kenapa nama wa mcm tu bro.. tapi wa rasa maybe sebab abah wa yang paling berjaya kat kampong wa belajar sampai 6 Senawi.. abah kawan2 wa lain semua takat 3 atau 4 Senawi ajer..

    Family wa panggil wa Nawi.. memang skema la nama tu bro.. wa tak suka... so wa tukar jadi Awie... wa rasa peluang lebih cerah nak dapat awek kalau guna nama tu.... tapi bro.. wa cakap lu.. problem bro... bila kawan wa cari wa kat dewan kampong wa, sebut nak cari Awie ajer 10 org paling muka bro... ramai Awie kat kampung wa bro.. hampehhh wa cakap lu..... mcm wa takper la... ini tak.. mcm sorang kawan wa tu... Nama penuh Nazari Ibrahim pun nak suruh orang panggil Awie jugak... baru boleh pegang satu kod gitar A minor dah mau jadi mcm Awie... tu pun terketar ketar nak pegang kod bro.... DIORANG TU SEMUA POYOOOO..... wa cakap lu..

    (Read More... | 7975 bytes more | comments? | Score: 5)

    Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Thursday, January 17 @ 19:55:41 MYT by Y4e (959 reads)
    FAM NewsFAM hari ini maklumkan melalui kenyataan Media barisan kejurulatihan Pasukan Kebangsaan tidak menyenaraikan Safiq Rahim Ketua Pasukan Malaysia bagi perlawanan Qatar dengan Malaysia pada 6 Februari 2013 kerana berpandukan kepada undang - undang AFC.

    Ini adalah disebabkan Safiq Rahim masih digantung satu lagi Perlawanan Antarbangsa akibat menerima kad merah ketika semasa Perlawanan Kelayakan Piala Dunia menentang Singapura di Stadium Jalan Besar, Singapore pada 23 July 2011.

    Sehubungan dengan itu FAM memyatakan laporan yang disiarkan oleh salah sebuah akhbar yang menyatakan yang Safiq Rahim digugurkan adalah tidak tepat. Beliau tidak disenaraikan atas sebab-sebab teknikal.

    (comments? | Score: 0)

    Review: Perak vs Felda United FC
    Wednesday, January 16 @ 21:24:11 MYT by y4e (1131 reads)
    Comentar Y4EHai semua... ok perlawanan minggu lepas telah diulas oleh kawan saya Ijam Bluekangbakau... kali ini utk perlawanan Perak vs Felda united tibalah giliran saya Syed Zurah Jabeen (ye betul tu... arwah abah saya memang meminati kumpulan The Zurah) utk membuat sedikit ulasan dan analisis...

    Seperti yang semua sudah maklum, saya mulakan ulasan saya dengan tagline popular saya... Listen Listen Listen... oh ya jangan lupa kita baca ikrar dulu... nak saper bace? YDP?...

    OK saya mulakan.... tetapi sebelum itu saya bagi laluan untuk penaja dulu...

    (Read More... | 6579 bytes more | comments? | Score: 0)

    Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Friday, January 11 @ 21:31:17 MYT by y4e (1498 reads)
    Comentar Y4EOleh: Joe Pengkalan

    aim bekkkkkkkkk.... hehehehhe

    ateh khoteh nampak mcm misi mustahil tapi pahang dah buktikan pasukan yg di penuhi pemain star belum menjamin sesuatu kemenangan...

    maghi kita barisan kemungkinan kita.... mcm biasa... dengan barisan yg ada Azrai akan kekeykan formation 4-2-3-1.. tambah lak nak menutup ruang dari midpil DTFC ni berleluasa

    kiper - Farizal aka mael
    dengan prestasi semasa dan status penjaga gol utama kebangsaan amat mustahil khairul amri nak amek tempat ni esok... ketenangan dan pengalaman farizal amat2 kita perlukan malam esok

    (Read More... | 4840 bytes more | comments? | Score: 0)

    Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.
    Wednesday, January 09 @ 20:31:24 MYT by y4e (849 reads)
    FAM NewsFAM melalui siaran medianya hari ini memaklumkan bahawa Stadium-stadium berikut dibenarkan untuk bermain pada waktu malam. Tahap pencahayaan lampu limpah bagi stadium-stadium berikut berasaskan kepada pemeriksaan terakhir pada 6 Januari 2013.

    i. Stadium Shah Alam, Selangor.
    ii. Stadium Darul Makmur, Kuantan.
    iii. Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu.
    iv. Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.
    v. Stadium TLDM, Lumut.
    vi. Stadium Jalan Besar, Singapura.
    vii. Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos, Larkin.
    viii. Stadium Negeri, Kuching.
    ix. Stadium Darul Aman, Alor Setar.

    (Read More... | 2792 bytes more | comments? | Score: 0)

    Dari pandangan pertama... saya hampir jatuh cinta!!
    Wednesday, January 09 @ 09:45:00 MYT by y4e (1240 reads)
    Comentar Y4EAda la dekat 2 tahun awok tak menulis pasal team Perak nih.. awok cuba ler buat analisis dari pandangan pertama awok game pertama Perak musim ni lawan T-Team di Stadium TLDM Lumut...

    Lepas Maghrib awok bersiap nak merempit ke Stadium.. Teguk Maqbull PRIYA 20ml dulu ..ambik tenaga dulu...(Iklan sikit.. hahhaha)

    Sampai jer di simpang 4 Lumut tu dah beratur dah kereta... Jem katenggkor.. tindakan tepat dan bijak la awok memilih naik kapcai ke stedium.... "Ini petanda baik ni.."

    Lepas parking motor betul2 depan pintu masuk tu terus la beratur beli tiket kat khemah2 yang disediakan... khemah jer.. Tiket RM12 , Grandstand RM25..

    Masuk jer stedium org dah ghamey dah.. start ajer game, awok cuba congak la kehadiran penonton.. rasanya dalam 7 ke 8 RIBU ada ler... not bad la untuk game pertama, pasukan pulak kalah berderet masa friendly dan pemain (kecuali sorang jer kot) yang tak bergelar bintang..

    (Read More... | 7278 bytes more | comments? | Score: 0)

    Preview: Perak vs T-Team
    Tuesday, January 08 @ 01:27:32 MYT by y4e (909 reads)
    Comentar Y4Eoleh: joe pengkalan

    mandangkan awok pun belum nak tido lagi... bior la awok uleh sket la pasey game esok...

    kalo ngikutkan sejarah... game pertama biasa nya membosan kan sebab nya kedua2 team masih lagi mencari rentak.. bak kate oghang pengkalan... tak dapat peellll lagi...

    apa2 pun kita tgk dulu pasukan perak... mcm yg mengkome tau la... perak buat perubahan drastik pada team... dan boleh la nak kata game esok 80% yg dlm line up ada lah muka baghu.... yg ni ramalan awok la... kalo kome percaya 100% mmg la kome bangang abadi... hehehhehehe

    kalo ikutkan pemain yg ada ni dan game prenli haghi tu nampak mcm azrai lebih gemor guna taktik 4-3-2-1....

    (Read More... | 4990 bytes more | comments? | Score: 0)

    Senarai pemain T-Team 2013
    Monday, January 07 @ 22:40:39 MYT by y4e (780 reads)
    Berita Y4ESenarai pemain pasukan T-Team bagi musim 2013 Liga Malaysia.

    1. Suhardy Bin Alby
    2. Isma Alif Bin Mohd Salim
    3. Mohd Saiful Bin Mustafa
    4. Mohd Shazlan Bin Alias
    5. Mohamad Hasbullah Bin Awang
    6. Muhamad Muinuddin Bin Mokhtar
    7. Antwi George Boateng

    (Read More... | 2126 bytes more | comments? | Score: 0)

    Senarai pegawai pasukan Perak FA musim 2013
    Saturday, January 05 @ 18:35:21 MYT by y4e (967 reads)
    Berita Y4E1. Abdul Aziz Bin Yeop Jamaludin - Setiausaha Kehormat
    2. Mohd Norhafiz Bin Che Sari - Pegawai Tadbir
    3. Khairul Azwan Bin Harun - Pengurus Pasukan
    4. Ishsam Bin Shahruddin - Penolong Pengurus Pasukan
    5. Mohd Azraai Khor Bin Abdullah - Ketua Jurulatih
    6. Chong Yee Fatt - Penolong Ketua Jurulatih
    7. Syamsul Bin Mohd Saad - Pembantu Jurulatih
    8. Mohd Zamzuri Bin Mohd Noor - Jurulatih Penjaga Gol
    9. Pubalan A/l Muniandy - Jurulatih Kecergasan
    10. Syarizan Bin Samsuddin - Doktor/fisioterapis
    11. Amran Bin Ahmad - Kitman

    (Read More... | 1675 bytes more | 1 comment | Score: 0)

    Perak Darul Ridzuan: Sembang Piala Emas Raja-Raja 2012
    Monday, December 24 @ 07:27:49 MYT by y4e (1125 reads)
    Berita Y4EOleh : Dato_T

    Siapa kata penyokong Perak menjauhkan diri dari stadium? Siapa kata Penyokong Perak tak sayangkan bolasepak negeri? Siapa kata? Habaq mai tengok? Bila pasukan kuat dan masuk final memang akan jadi situasi seperti malam final Piala emas Raja Raja 2012.

    Tiket sampai sold out… game dah berlangsung 10 minit penonton berbaris panjang lagi nak masuk dan ada yang berbaris lagi nak beli tiket. Akhirnya pintu pagar dibelakang gol Kedah dibuka dan apa lagi masuk free la hehe. Best …best..

    Itulah penangan bila team masuk final walaupun piala kelas ke-2. Bak kata Shahir ( bukan nama sebenar) last sekali pemain berarak bawa piala kemenangan ialah pada tahun 2001 masa Perak memang piala liga perdana 1. Entah ye entah tidak kenyataan dia kui..kui

    (Read More... | 5313 bytes more | 1 comment | Perak Darul Ridzuan | Score: 5)

      
    Top 5 Scorer [Perak]
    2013
     Paulo Rangel5
     Abdul Hadi Yahaya3
     Mohd Noor Hazrul1
     Sivakumar1
     Mohd Failee1

    Customise

    Today player Birthdays
    No Birthdays today

    Perak 2013

    Standing
    2013 - M League
     SuperPlay Pts
    1. Lions XII16 34
    2. ATM16 30
    3. Johor FC16 28
    4. Selangor16 26
    5. Pahang16 25
    6. Kelantan16 23
    7. Perak16 22
    8. PKNS16 21
    9. Terengganu16 21
    10. Felda United16 12
    11. T-Team16 12
    12. N. Sembilan16 7
     PremierPlay Pts
    1. Sime Darby20
    2. Sarawak20
    3. Johor16
    4. Kedah15
    5. PDRM14
    6. POS10
    7. SPA FC8
    8. Perlis8
    9. K. Lumpur8
    10. Sabah7
    11. Betaria5
    12. UiTM4

    Customise

    Next Game [Perak]
    No games scheduled

    Customise

    Next Games
    No games scheduled

    Customise

    Previous Games
    2013-05-18 [Sat]
     PKNS
     Felda United

     ATM
     N. Sembilan

     Kelantan
     Selangor

    2013-05-17 [Fri]
     Pahang
     Lions XII

     Perak
     Terengganu

     T-Team
     Johor FC

    2013-05-11 [Sat]
     Johor FC
     PKNS
    3
    1
     Lions XII
     T-Team
    3
    0
     Felda United
     ATM
    0
    1
     Terengganu
     Pahang
    2
    2
    2013-05-10 [Fri]
     Selangor
     Perak
    1
    1
     N. Sembilan
     Kelantan
    0
    3
    2013-05-07 [Tue]
     Pahang
     Selangor
    2
    2
     PKNS
     T-Team
    2
    1
     ATM
     Johor FC
    2
    0
     Perak
     N. Sembilan
    2
    1
     Kelantan
     Felda United
    3
    0
     Terengganu
     Lions XII
    1
    2

    Customise | Full Schedule

    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.12 Seconds