Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Tournement 2013
  • Malaysia League
  • FA Cup
  • Malaysia Cup

  • Latest photo

    DSC02310.JPG
    DSC02310.JPG

    DSC02314.JPG
    DSC02314.JPG

    DSC02319.JPG
    DSC02319.JPG

    DSC02339.JPG
    DSC02339.JPG



    Photo Gallery


    Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Photo Gallery
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Kapten
    · 7: Perak (2005)
    · 8: Abdoulaye Traore
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 34 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Posted on Friday, January 11 @ 21:31:17 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4EOleh: Joe Pengkalan

    aim bekkkkkkkkk.... hehehehhe

    ateh khoteh nampak mcm misi mustahil tapi pahang dah buktikan pasukan yg di penuhi pemain star belum menjamin sesuatu kemenangan...

    maghi kita barisan kemungkinan kita.... mcm biasa... dengan barisan yg ada Azrai akan kekeykan formation 4-2-3-1.. tambah lak nak menutup ruang dari midpil DTFC ni berleluasa

    kiper - Farizal aka mael
    dengan prestasi semasa dan status penjaga gol utama kebangsaan amat mustahil khairul amri nak amek tempat ni esok... ketenangan dan pengalaman farizal amat2 kita perlukan malam esok

    defend kanan - hishamudin
    perak memang perlukan defend kanan yg mempunyai kualiti bertahan yg cukup baik... memang di akui hisham kurang sket bab attacking tapi utk perlawanan ini kita ghase nye akan koghang menggunakan defend utk naik ateh... bak kate oghang ulu ketior...caghi naehhhh name nye tu...

    defend kighi - khairi kiman
    kelajuan dia ni perlu utk tutup barisan serangan... DTFC kemungkinan akan tughon kan 3 streka... pemain ni ada kelajuan dan mempunyai bacaan game yg baik....

    defend tgh - shahrom / rafael
    gandingan ini dah buktikan berjaya mengekang kemaraan celeb folan dan boateng tempoh hari... walopun rafael sedikit slow tapi dia mempunyai kelebihan dari segi body strength dan ketinggian... ingat.. guiza, mat youh, safee dan shafiq rahim mempunyai timing yg cukup baik utk lakukan tandukan... ke slow an rafael ni akan di cover oleh shahrom kalam... ketua pasukan setelah ketiadaan arul... tenang dan timing tackling yg cun ada lah kelebihan dia ni....

    midfield tgh - nasir / siva
    kedua2 pemain ini mempunyai defensive quality yg baik.. ini penting utk menutup ruang shafiq... ingat kelemahan shafiq adalah dari segi kesabaran... apabila beliau tension dia akan melakukan hantaran yg merapu... hehehhe... tapi selain dari menutup shafiq, tugeh siva juga penting utk tutup guiza... sebab mamat ni punya tru pass memang baekkkk... silap sket je boleh ngundang padah....

    flanker kiri - failee
    kelajuan adalah aset penting beliau.... beliau akan berdepan sama ada tuah/aidil/tharmimi saiban...dan kalau di ikut kan perlawanan tempoh hari ini adalah lubuk DTFC... memang cun kalo kita dapat counter kawasan ni dan kelajuan failee akan jadi aset utama utk game ni

    flanker kanan - yong
    kelajuan dan kawalan bola yg baik merupakan kelebihan yong... bijak utk buat counter.. yong akan berdepan dengan azmi muslim... kawasan ini amat best kalo buat counter sebab nya azmi muslim memang suka push naik ke atas dan selalu meninggalkan kawasan jajahan beliau tu... heheheh....

    backup striker - azlan ismail
    finishing dia ni memang baek.. dgn menggunakan taktikal 4-2-3-1, azlan lah senjata utama utk menjaringkan gol.... sebab dia akan datang dari belakang dan ingat, sepakan jarak jauh juga adalah kelebihan "LEY" ... hehehe

    striker - hadi
    dengan injured nya STRIKER terhebat perak karim... hehehhe.... hadi adalah sandaran utama... kawalan bola yg baik dan bijak mencari ruang ada lah aset beliau... laporan wakil y4e mengatakan dlm latihan semalam hadi dgn azlan dok training shooting je.... ada la kot gol daghi deme esok...

    dgn taktikal dan line up ni tak mustahil utk kita menang... dan ghase nye DTFC akan tughon full strength squad

    apa2 pun seri ada lah keputusan terbaik dan menang ada lah bonus

    sekian review daghi saya.... kembali ke studio bersama zakiah shahir anas



     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 0
    Votes: 0

    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register
    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.45 Seconds