Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Perak (2005)
    · 7: Kapten
    · 8: Abdoulaye Traore
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 30 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Review: Perak vs Felda United FC
    Posted on Wednesday, January 16 @ 21:24:11 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4EHai semua... ok perlawanan minggu lepas telah diulas oleh kawan saya Ijam Bluekangbakau... kali ini utk perlawanan Perak vs Felda united tibalah giliran saya Syed Zurah Jabeen (ye betul tu... arwah abah saya memang meminati kumpulan The Zurah) utk membuat sedikit ulasan dan analisis...

    Seperti yang semua sudah maklum, saya mulakan ulasan saya dengan tagline popular saya... Listen Listen Listen... oh ya jangan lupa kita baca ikrar dulu... nak saper bace? YDP?...

    OK saya mulakan.... tetapi sebelum itu saya bagi laluan untuk penaja dulu...

    “ Minumlah Maqbull Priya untuk kesihatan diri anda agar diri lebih bertenaga dan kuat dan gagah perkasa bila bersama “.....nampaknya agak 18SX sikit iklan kita minggu ini..

    OK.. cuaca di Lumut cukup baik malam tadi... tetapi penonton agak kurang dari sebelum ini.. ada la dalam 3 atau 4 ribu.... mungkin kesan dari kekalahan Perak dalam perlawanan lalu dan mungkin juga factor ada LIVE kat Astro Arena game terhangat hari ini Kelantan vs JDT.. stended la penyokong di Mesia ni.. bila kuat penuh la stadium...

    Terdapat beberapa perubahan ketara dalam barisan permulaan Perak.... Posisi bek kiri dan bek kanan yg dapat angpow sebelum ni diisi oleh No 2 (Haizal – Bek Kiri) dan No 6 (Syazwan- bek kanan). Nazri Kamal (21) dan Azlan (7) dimasukkan dalam 1-11 buat bergandingan dgn Hadi di serangan menggantikan Failee yg direhatkan.

    Tiada peluang yang betul2 mengancam dari kedua2 pasukan dengan bola banyak tersangkut di tengah atau pun hantaran yg mudah dibaca oleh penjaga2 gol kedua2 pasukan. Rutin ajer, sehinggalah pada minit ke 32 apabila tandukan Hadi, setelah mendapat crossing dari sebelah kanan berjaya ditepis dan terkena palang.

    Perak lebih banyak menguasai permainan dan tak nampak terancam sangat sehinggalah pada minit ke 40 Felda mendapat gol tunggal perlawanan. Ianya bermula dari passing2 , otek2 di sebelah kiri gawang Perak dimana Ghaddar telah berjaya melepaskan diri dan merembat kencang namun berjaya ditepis oleh Farizal.. dan dengan satu tolakan mudah bola tonggek Felda berjaya membuka jaringan. Gol yg amat kontroversi kerana bola telah terlebih dulu terkena tangan Gaddar.

    Jaringan gol Felda itu telah disambut dengan sorakan meriah “Referee Kayu” oleh penonton.. teramatlah kuat sehingga mendatangkan masalah problems kepada jerung2, kamben dan kucing di pengkalan TLDM ini nak tidor dan bercengkerama.. hahahhaha

    Ok.. when I speak, you listen, k?

    Perak sebenarnya mampu mendapatkan sesuatu dalam game ini, sekiranya pemain2 lebih sharp. Perak create banyak peluang, sekurang2 nya 5 peluang “clear chances” yg at least dapat shots on target pun jadi la... dan banyak lagi peluang berbentuk half chances.. bersepah sepah peluang...

    Kelemahan ketara adalah shooting... dan kebanyakan peluang adalah diperolehi oleh pemain2 midfield.. so jangan ingat striker saja kena prektis shooting... midfield pun sama jgk.. iter tengok pasukan2 yg berjaya akan mempunyai sekurang2nya 6-7 pemain2 yg akan sering masuk senarai penjaring... so please la.. listen listen listen...

    Secara keseluruhannya, satu peningkatan yg melonjak naik bagi pasukan ini.. paling meningkat ialah bhg midfield.. midfield dah mula menampakkan peningkatan dengan corak permainan yg ada purposes.. nampak flow game cantik, passing pun tak merapu dan berani hold bola dan tunggu kawan betul2 bersedia baru bua hantaran... bukan main nak lepas sesak sendiri jer la...

    Cumanya midield kita no 18 (sivakumar) dan Yong agak kurang dari sudut “mobility“ dan agility.. mungkin factor saiz badan yg tidak berapa tegap.. mudah diatasi dgn body contact dan agak slow (kurang agile).. tapi ni perkara kecik ajer.. masuk gym, makan banyak, minum fat burner, tegap la... hahaha

    Satu lagi adalah keupayaan untuk mencuba dari jauh.. memang ketika pasukan berhadapan dgn situasi sukar untuk melepaskan diri dari benteng lawan, percubaan dari jarak jauh amatlah diperlukan.. manalah tau kan? Tak cuba tak tau..
    Bahagian pertahanan saya rasa memang bagus. Separuh masa kedua, No 2 bermain dgn lebih yakin berbanding pada separuh masa pertama. Susah jgk la Khairi Kiman nak ambil posisi ni semula... persaingan yg baik utk pasukan. Prestasi yg sama jugak untuk Syazwan di bek kanan. Tak banyak perlu diperbaiki di bahagian ini, saya rasa.

    MOTM saya beri pada Rafael Souza. Susah nak cari kesilapan dia dalam game ini.
    Tak perlu rasanya nak komen bahagian serangan. Biarlah statistic yang menceritakannya. Cumanya harapan saya ialah pemain import kita Karim tu biarlah sehebat Gaddar. Lena tidor kita yop kalau itulah jadinya...

    Kesimpulannya, inilah bolasepak, di hari kita bermain TIDAK BERAPA baik kita mampu dapat 3 mata.. tetapi di hari kita bermain LEBIH baik , kita tak dapat mata pun...

    Apapun... meskipun tewas , saya Syed Zurah Jabeen dengan ini berikrar... Saya tiada masalah untuk ke stadium menyaksikan perlawanan Perak akan datang sebab bagi saya pasukan ini boleh pergi jauh... dan saya menentang budaya songsang rasuah bolasepak.. saya juga menentang kekejaman manusia pada haiwan...

    Selamat Maju Jaya Bolasepak Perak!!



     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 0
    Votes: 0

    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register
    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.35 Seconds