Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Kapten
    · 7: Abdoulaye Traore
    · 8: Perak (2005)
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 158 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Posted on Wednesday, January 23 @ 08:59:12 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4EYEAY YEAY... kali ni giliran wa pulak, der... dua game lepas Ijam Bluekanngbakau dan Syed Zurah Jabeen yang ulas.... Diorang tu skema dan poyo bro... Game ni giliran wa Awie pulak mau kasi saiang pailang itu Selangor bro..... wa tau ada live game ni.. tapi mana syok layan konsert Iron Maiden dalam TV der.. layan live la baru mariiii....

    Ok... Nama penuh wa Meor Senawi bin Meor Senapi... wa tak tau kenapa nama wa mcm tu bro.. tapi wa rasa maybe sebab abah wa yang paling berjaya kat kampong wa belajar sampai 6 Senawi.. abah kawan2 wa lain semua takat 3 atau 4 Senawi ajer..

    Family wa panggil wa Nawi.. memang skema la nama tu bro.. wa tak suka... so wa tukar jadi Awie... wa rasa peluang lebih cerah nak dapat awek kalau guna nama tu.... tapi bro.. wa cakap lu.. problem bro... bila kawan wa cari wa kat dewan kampong wa, sebut nak cari Awie ajer 10 org paling muka bro... ramai Awie kat kampung wa bro.. hampehhh wa cakap lu..... mcm wa takper la... ini tak.. mcm sorang kawan wa tu... Nama penuh Nazari Ibrahim pun nak suruh orang panggil Awie jugak... baru boleh pegang satu kod gitar A minor dah mau jadi mcm Awie... tu pun terketar ketar nak pegang kod bro.... DIORANG TU SEMUA POYOOOO..... wa cakap lu..

    Sebabkan tu la jugak wa kena ada gelaran.. umum tau wa la pemuda yg paling bijak bagi pandangan konstraktif kat kampong wa... jadi gelaran untuk wa jadi AWIE LABUN la... wa happy bro dapat gelaran tu daripada diorang panggil wa dengan gelaran lain... Awie Lembut ka, Awie Bunga ka Awie Kuntum ka Awie Pengkor ka..... ok la Awie Labun per??...

    Ok bro... wa kena berdiri dulu bro.. Rock rock jugak... lagu negaraku mau kasi respek jugak bro.... Ok sebelum game mula, kena layan iklan dulu bro... biasa la tiket wa pun sponsor bagi... “Produk Minuman kesihatan berasaskan herba MAQBULL telah banyak membantu ramai pesakit dan pengguna.. Cubalah dan rasai lah kehebatannya.. tak cuba tak tau, bila cuba hari hari mauuu.... Aummmmmmmm”

    Hahahhahaha... wa suka iklan ni bro... tak POYO macam kawan wa Nazari Ibrahim tu... wa cuba imagine yang cakap tu Ella... Ella?.. Ratu Eock Malasyia tu la.... ye la dia kan baru kawin... hahhhahahaa.. naik syahwat wa bro bayangkan Ella bacakan iklan tu bro...

    PREET....... YEay yeay... game start dgn Perak mengasak dari sepak mula... penonton wa rasa dapat dalam 10 ribu. Paling ramai setakat ini di Lumut ni.. fans Selangor pun boleh tahan jugak.. dalam 100 lebih sikit kurang ada la...

    Tapi Line up Perak ada lain sikit la... goalie terhebat satu Malaya tak main la... wa ada goyang sikit bro.. bayangkan la Iron Maiden tanpa Steve Harris main bass, lu tak goyang ka?

    Game Perak control kat midfield dan Perak jadikan Selangor macam team biasa biasa ajer.. permainan amat tight dengan permaianan agak keras dari kedua2 pasukan.. Hard Rock beb, bukan slow rock.. mau slow rock lu pergi layan Spring, Spoon, Span la.... wa suka game macam ni...

    Perak nampak tak tertekan meskipun semasa main 11 lawan 11.. lepas tu Amri dapat dua kad kuning dan out, lagi la Perak boleh control game... wa ingat factor main lawan 10 orang tak signifikan sangat la..

    Ok la...Wa malas la nak cerita pasal kronologi game ni sebab semua dah tengok Live kat TV...

    Wa terus bagi komen saja la.. ini pendapat wa ok...

    Pertama, 2 kad kuning Amri bagi wa memang patut.. kad kuning pertama memang dia diving.. kad kuning kedua sebab dissent atau membantah keputusan linesman yang bagi bola balingan ke Perak sedangkan memang jelas bola tu bola Selangor.. tapi wa hairan kenapa Amri bantah sangat? Lu baru main bola tahun lepas ka? Ini perkara biasa berlaku dan tak perlu la bantah teruk sgt.. Wa tak tau la, tapi kawan wa cakap Amri ada cakap sesuatu kat Reff... mungkin sebab tu la kot Reff jadi hangin satu badan...

    Kedua, linesman memang mcm harammm la batalkan dua gol Perak.. yang pertama tu wa bukan dari angle yang bagus nak komen, tapi kawan wa cakap memang tak offside... tak kesah la.. tapi yg kedua tu memang wa hanginn satu badan la... wa duduk betul2 sebelah teres penyokong Selangor.. teres tu pulak betul2 setentang dgn posisi linesman... wa tengok fans Selangor tak komplen apa apapun.. PASRAH... biasanyer fans akan bising kalau diorang nampak kedudukan offside ...

    Kedua dua gol tak dikira tu wa tengok pemain2 Selangor pun PASRAH jugak... tak komplen dan meRELAkan gol2 tu.. frust ajer.... bengap la linesman dan reff ni tak tau bahasa badan ke?.. wa yg rockers belajar takat SPM pun tau la ..

    Lain lain wa memang puji persembahan pemain2 dan taktikal coach dalam game ini... Midfield memang marvelous.. midfield ni macam drummer dengan bassist la.. akan jaga TEMPO game.. wa salute la sama midfield malam ni.. TEMPO tak goyang... Cuma ada sikit masalah kreativiti.. kalau drummer, kreativiti ialah masa nak roll dan attack.. bassist masa bagi bunga bunga diantara kod kod..kalau midfield kreativiti nyer ialah masa nak buat hantaran terakhir pada striker atau pada kawan2 lain.. kreativiti nak pecahkan benteng lawan...

    Striker... Hadi malam ni ok.. rajin.. hold bola pun bagus.. passing dan shooting boleh improvekan lagi... solo bagus jugak Cuma kena bagi lagi bagus solo tu dan pelbagaikan jangan asyik guna scaling pentatonic ajer.. sulam sulam jgk dengan scaling blues ke jazz ke... hahhahaha Failee laju tapi kadang2 gabra, tapi ok la sebab dia la kita dapat penalty.. aura dia bro..

    Defend mcm biasa, wa paling tak risau.. Khairi Kiman baik.. Sharom baik.. bek kanan tu pun baik... tapi Rafael Souza memang terbaekkkk...

    Pecah kepala wa nak pilih Man of the Match bro.. wa shortlist dua pemain ni untuk MOTM.. Rafael dan no 18 Sivakumar... tapi wa rasa kali ni milik Sivakumar la... dia ni wayar hidup malam ni. wayar hidup dalam fius yang warna coklat tu la.. bertahan, ambik bola dari kaki lawan dan yg paling wa suka masa 2nd half dia bergilir2 beralih posisi dgn Rafael.. macha ni boleh main banyak posisi dan tak keterlaluan kalau wa cakap dia ni asset penting untuk pasukan..

    Keseluruhan wa rasa ini adalah game terbaik Perak musim ni.. wa dah layan 3 kali kat stadium dan satu kali kat tv dan wa suka game malam ni.. memang Selangor patutnya lauk makanan kita jer malam ni bro... kalau la linesman dan referee boleh guna akal di kepala dan bukan guna kepala lutut..

    Wa doakan juga Nasir dan Sharom tak cedera teruk la... moga cepat sembuh!! Apapun life goes on.. you have done us PROUD, Yobs!!

    Wa tinggalkan dengan satu lagu dari kumpulan rock Y&T... FOREVER.. YOB4EVER!!!!

    Oh ye..sebelum wa lupa...jgn lupa saksikan filem terbaru Mamat Khalid Rock ooo bermula 28 Februari nanti di pawagam....layan bro....

    Chaoooo...





     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by Y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 5
    Votes: 1


    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register
    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.21 Seconds