Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Kapten
    · 7: Abdoulaye Traore
    · 8: Perak (2005)
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 159 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Perak vs Negeri Sembilan - part I
    Posted on Friday, April 23 @ 20:41:03 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4Er_nizam Posted on 21 Apr. 2010, 02:10 AM

    Rumusan daripada teman:

    Pasak, Arif Ismail memang terbaik.
    Azmeer memang defendsive player memang sesuai jadi center/left back, main wing x sesuai, sebelum ni ramai orang kutuk dia sebab dia main winger, tapi itu bukan posisi sebenar dia..

    Gandingan Pasak-Arif-Azmeer pada teman lg bagus daripada gandingan Khairi-Kukoc-Chan sebab laju, keras, confident.. cuma bab tanduk agak cuak skit deme bertiga ni..

    Gaban, Khalis.. memang letih deme main, taktikal ni memang memenatkan bagi wing back.. kalau main 3-5-2 tenaga yang paling diperah ialah wing back.. 2 player ni pada teman patut bagi credit lebih.. deme ber2 seolah2 kena bekerja dua posisi..

    Nazri Kamal, main center midfield memang sesuai dengan dia, memang dia bukan jenis winger.. bila Perak ade 3 ctr midfield yang x byk beza, cuma Nantha je yang jelas nampak dari sudut defendsive lebih mantap. AM

    keseluruhan game sapuan nampak off form skit, tapi 2 free kick dia mendptkan gol.. so dah gol nak ape lagi.. ekekeke

    Nantha - memang superb malam ni.. bukan setakat defend, kawalan bola lebih confident.. Nantha dah biasa main 352, tentu dia cukup clear peranan dia..

    Nazri-Nantha-sapuan vs A'a-Nantha-Hardi
    peh memang jauh benor ler.. bab Nantha, xde masalah same jer.. ekekek hardi kalau nak compare dengan Nazri atau sapuan sbnrnye xjauh beza, cuma hardi lebih keras, shoot lebih bahaya.. tapi shoot sekarang byk ke laut jer..

    Perbezaan ketara ialah A'a.. kalau dulu kita tengok seolah2 Wan Hossein seolah2 pengganti, tapi dia dah ke Penang.. xpe biar dia dpt experience kt luar, A'a pun pernah g Negeri Sembilan.. maybe next season kalau Arul blk leh ganti kut.. ekekek.. player macam A'a bukan setakat Perak xde, rasenye dalam Malaysia xde player cam dia dah sekarang ni..

    Saufi, Jali, Fauzi kurang dpt bola2 yang btul2 cantik.. so xleh nak komen sangat.. cuma teman tengok Saufi dan Fauzi memang same, dua2 jenis rajin turun bwh cari bola..

    Gol Negeri Sembilan.. sekali lagi Gaban agak lambat masuk, (lebih kurang gol pertama Selangor)dia perlu terus rapat dengan zaquan, halang zaquan cross bola ke tgh memang cantik, gol menarik.. nape Gaban lambat sebab letih ler... ini pendpt teman ler, sebab bila zaquan tarik bola, Gaban terlajak, dia terus mengundur ke bwh (letih)..

    Arif fadli masuk minit 64, Nazri injured.. Arif fadli masuk2 buat lawak, tanduk ke blkg, nasib baik Arif ismail cover tapi buat foul.. free kick shukur adan, tembak langit.. time Nazri injured punya la lame nak tukar ade ler dalam 5 minit.. dah ler Negeri Sembilan tgh mengganas.. dah tahu player tu xleh main tuko ler cepat.. letih player lain, Nantha pun dah meleret ke sane kemari.

    Gol ke2 Perak.. tindakan merugikan daripada shukur, menarik Jali dalam keadaan bola sukar utk Jali dpt, dekat sangat dengan keeper.. free kick sapuan cantik menyentuh palang kanan sebelum masuk.. teman rase rase xde keeper Malaysia leh safe.. hehe

    Counter attack Perak, cubaan cantik Fauzi ditepis keluar oleh keeper, rasenye bola off target.. kalau Jali tolak bola awal skit maybe mudah utk Fauzi utk jaringkan gol... Jali bab ni ni same dengan hafiz abd rahman.. bw bola laju, leh lepas defend, tapi bab nak passing jenuh.. hehe

    Ref - teman rase agak memuaskan, cuma ade 1,2 keputusan boleh dipertikaikan TAPI.. lepas ref kena sound dengan shukor adan, waktu Perak dpt free kick dan gol.. keputusan macam biasa macam sial.. byk keputusann memihak Negeri Sembilan..ini penting player senior, kasi goyang sikit ref tu.. Perak susah nak dpt simpati pengadil sebab xde player yang leh bagi ref goyang skit.. Jali patut dpt penalti, shukor blok kaki Jali nak tolak bola masuk..

     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 0
    Votes: 0

    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register
    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.61 Seconds