Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Kapten
    · 7: Perak (2005)
    · 8: Abdoulaye Traore
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 31 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Perak vs Negeri Sembilan - part II
    Posted on Friday, April 23 @ 20:59:21 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4EDua dua gol dari bola mati je. So lepas ni belajor belajor le difoulkan luor kotak penalti ( dalam lagi bagus)

    yang lain lainnya takde spesel pun. Takde thruu pass maut yng tetiba je
    Sofi dengan jali boleh one by one dengan keeper. semua thru pass biasa biasa jeee..kalu defend miss kick ok la, tapi N9 haram takde fumble pun, so kena potong je la.

    nak berangan tinggi sangat rasanya rentikan le. Tapi kalo nak juga lantok leee bukan kena bayor pun ekekeke.. - Dato T

    Ntah la... nampak formasi beterabur jugak semalam... kita mengasak untuk mencari gol awal... time tu 3-5-2... lepaih tu kita mengendurkan sikit asakan dengan hanya formasi 3-5-1-1 hingga la N9 dapat gol penyamaan

    player dan koc rasanya seakan akan berpuas hati lapaih tu untuk berkongsi mata... cuma sesekali menyerang menggunakan Jali sebagai top striker (3-5-1-1)... masuk plak Arif Fadlie menggantikan Nazri mengiakan yang kita dah mula mengendurkan berahi...

    Gol kedua pun bukan dari gerakan cantik lagi tersusun tapi lambungan dari pertahanan terus mencari Jali yang keseorangan dikawasan lawan... kesalahan Shukor Adan mengkasiri Jali membolehkan kita beroleh gol yang ke-2 dan kerana gol itu kita beroleh 3 mata berharga...

    walaupun demikian... 3 mata lebih penting walaupun gem sekadar biasa2 ja cuma yang positifnya pemainan nampak kemas dan tersusun kalau nak dibandingkan dengan vs Selangor sebelum ni... --ChempianG-

    2 game sukar selepas rehat pnjang..
    atas kertas sblm game memang peluang nak menang@seri sukar dan tidak keterlaluan mustahil..(ini berdasrkan prestasi dan corak permainan pasukan sebelum liga berhenti berehat)..

    namun berdasarkan corak permainan dan taktikal smsa bertemu s'gor pasukan telah menunjukkan banyak peningkatan dari segenap segi..cuma kesilapan di minit2 akhir permainan menghasilkan keputusan yang seolah-olah tiada perubahan dalam permainan pasukan...(bagi mereka yang tak tgk game secara lansung)..

    pertemuan dgn n9 merupakan ujian sama ada pasukan telah benar2 meningkat@ tidak.....apa yg diharapkan menjadi kenyataan..pasukan masih mampu menguasai perlawanan..jurang permainan dengan pasukan lawan tidak jauh beza..pemain lebih yakin apabila mendapat dan mengawal bola...pasukan mampu mengawal tempo permainan dan tidak terdesak untuk membuat hantaran yang sia2 untuk penyerang..

    untuk 2 game awal kelihatan pemain2 sudah dapat memahami perancangan coach RA dan tidak keterlaluan taktikal yang diterapkan mampu membuat coach yg lebih berpengalaman seperti k.deban n wan jamak tidak senang dudok..credit to RA... - kinta_skywalker

     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 0
    Votes: 0

    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register
    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.11 Seconds