Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Sunday, November 13
    · Kenapa Amy Mat Piah tak ada dalam Rock Bro
    · Rock Bro - Deleted scence (Studio)
    · Rock Bro - Cik Man & Dio di MHI TV3 pada 9 November 2016
    · Rock Bro - Mamat Khalid & Kuku Besi MHI
    · Pengakhiran kisah Rimba Bara dalam Rock Bro
    · If you hate this man, you hate football
    · Rene Higuita - Scorpion Kick
    · Cikgu Jan - 2011 at KLFA Stadium
    · Penampilan pertama Baichung Buthia
    · YOB4EVER
    Thursday, January 30
    · Review: ATM vs Perak
    · Preview: ATM vs Perak
    · Review: Perak vs Terengganu
    Wednesday, March 13
    · Harga tiket
    Tuesday, February 19
    · Kenyataan Media FAM berhubung isu pergaduhan Selangor vs ATM
    Wednesday, January 23
    · ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Thursday, January 17
    · Skuad Kebangsaan: Safiq Rahim di Layangkan Kad Merah
    Wednesday, January 16
    · Review: Perak vs Felda United FC
    Friday, January 11
    · Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Wednesday, January 09
    · Tahap Pencahayaan Lampu Limpah.

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Kapten
    · 7: Perak (2005)
    · 8: Abdoulaye Traore
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 31 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Tiada alasan
    Posted on Tuesday, May 04 @ 21:35:08 UTC
    Topic: Comentar Y4E
    Comentar Y4E-ChempianG- Posted on 04 May. 2010, 02:45 PM

    Diawal musim awal2 lagi aku menjangkan KL Plus antara pasukan terkuat dalam MSL... dengan dibarisi pemain2 yang berkaliber disamping Mat Zan yang sudah lali dengan liga M nyata telahan aku itu meleset jauh sama sekali...

    Walaupun di atas kertas mereka memiliki ramuan untuk mengherdek barisan muda kita namun di atas padang perkara sebaliknya boleh berlaku... kerana bola itu sentiasa bulat...

    walaupun mereka berjaya menambat bekas pemenang kasut emaih musim lalu, Nizaruddin Yusof bagi mengepalai barisan hadapan dengan hanya 9 gol setakat ini tidak menceritakan apa-apa keistimewaan kepada bekaih penyerang kebangsaan ini.

    Kombinasinya bersama Fadzli Saari hanya berjaya menyumbang 2 gol dengan masing2 1 gol... dan aku menjangkakan gandingan ini akan terus diberi kepercayaan Mat Zan dan Janos Kresca bagi menggempur kubu Perak malam ini.

    Bagi mengemudi jentera tengah kombinasi Azi Shahril dan Reeshafiq Alwi pasti menjadi taruhan terbaik KL Plus dalam merencana perlawanan.

    Kepercayaan tinggi Mat Zan meletakkan kapten kebangsaan Norhafiz Zamani sambil dibantu Ramesh Lai Boon Huat serta Irwan Fadli Idrus masih tidak memberangsangkan apabila gawang yang kawal Faizal Rashid dibocori 16 gol setakat ini.

    Melihat pada statistik KL Plus dengan menang 2, seri 2 dan kalah 8, jaringan 9 serta bolos 16 kali rasanya disitu kita dapat melihat tahap keupayaan skuad ini. Corak menyerang rasa idea yang praktikal untuk RA dan anak buah.

    Sedikit merungsingkan ialah kehadiran semual bekas ayam tambatan kita semasa menjulang Piala Malaysia 1998, Janos Krescka yang menjadi pembantu Maz Zan dalam merialisasikan 3 mata penuh selaku tugasan pertamanya malam ini.

    Untuk hilang 3 mata malam ni... TIADA ALASAN

    ni statistik gem... MENANG 3, SERI 3 n KALAH 6... aku pun tak tau nak ulas apa...

    cerita pasai MENANG dulu...

    menang dengan Johor 2-0
    - memang wajid menang pun pasai depa pun macam kita juga... dipenuhi player muda yang masih mentah.

    menang dengan T-Team 3-0
    - menang bergaya... menang dengan mata KO... wowwwww

    Menang dengan N9 2-1
    - Fuh... skuad ni cukup liat n kaya pengalaman ditambah plak dengan pakar taktikal Wan Jamak... tak sangka bleh menang... wel dan

    SERI

    seri dengan PP 1-1
    - Adoiyai... kita buang 2 mata kat sini... sepatutnya 3 mata dalam genggaman... misi GAGAL

    seri dengan Kedah 1-1
    - 1 lagi pasukan peberet... 1 mata bagi aku dah memadai... kalau di atas kertas memang kita memang bukan tandingan... gud job

    seri dengan Kelantan 0-0
    - 1 lagi keputusan yang duluar jangkaan... 1 mata berharga berjaya dicuri... tabik springgggggg...

    KALAH

    kepada Pahang 2-1
    - wakakakakakaka... tak sepatutnya kantoi kepada skuad ehsan ni... depa taraf Liga Perdana tapi depa dah buktikan depa memang layak main MSL... tak panaih lagi pasai gem per-1 mungkin bleh diterima walaupun pahit huhuhuhuhu...

    kepada Terengganu 3-1
    - ok kot...

    kepada Perlis 1-0
    - pun ok... kalah kepada pasukan yang lebih kuat dan berpengalaman

    kepada Johor FC 3-0
    - kalah kepada pasukan yang kuat dan berpengalaman... cuma kalah tak melawan jer la kui...kui...kui...

    kepada Selangor 4-1
    - sama vs Johor FC... cuma kita berjaya menerobos gawang depa sebijik... kira ok le tu tith...tih...tih...

    kepada KL 2-1
    - tak sepatutnya... KL ni pun bukan taraf kita jugak...

     
    Related Links
    · Comentar yob4ever
    · More about Comentar Y4E
    · News by y4e


    Most read story about Comentar Y4E:
    Azizul Abu Hanifah.


    Article Rating
    Average Score: 0
    Votes: 0

    Please take a second and vote for this article:

    Excellent
    Very Good
    Good
    Regular
    Bad


    Options

     Printer Friendly Printer Friendly


    The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

    No Comments Allowed for Anonymous, please register

    Re: Tiada alasan (vs KL PLUS) (Score: 1)
    by Keme on Wednesday, May 05 @ 11:46:10 UTC
    (User Info )
    Bila wisel penamat ditiup je, FRUST yg amat sgt!! Chempiang kata x ada alasan untuk kalah, tapi itu yang berlaku.
    Permainan berterabur. Sebenarnya, KL PLUS mmg patut menang kalau 2-3 open chances deme dimanfaat. Bukan menidakkakan kemampuan skuad muda kita kerana kita jg berpeluang utk skor tapi itu hakikat pada pandangan teman. Menjelang ke wisel penamat, teman dan rakan2 cukup berdebo dan bersyukur kalau kita boleh hold until last minute utk dpt at least 1 mata pn jadile sblm kita blh rencanakan yg lain di KL lps ni. Tapi apa nk buat, gol last minit masa kecederaan sememangnya racun yg paling berbisa..! CUKUP SUSAH UTK DITERIMA BG YG DTG DR LENGGONG & CERUK PELUSUK NIH!!
    Apa yg blh kita perkatakan? Itulah penamat pusingan pertama kita.
    Game mlm td, teman rasa Nantha & Arif Ismail aja yg outstanding. Yg lain average & di bwh par. 2-3 player mcm penumpang. Apa yg jelas, sblm game lagi mmg nmpk MORAL PEMAIN RENDAH & TERJEJAS. Jg tiada 2-3 regular 1st eleven mcm Razali, Hafiszuan & Nazri Kamal. Apsal ? Sure coach RA & team ada jwpn..
    Bagi penyokong (sokong ke..? :p ) yg sudi hadir, t.kasih diucapkan. Mybe Janos Krecska begitu pelik mana kehebatan stadium yg padat spt 12 thn dahulu, smpaikan player bercakap tgh pdg pn penyokong kat tepi blh dengar kuhik2
    Hmm.. xde lain yg diharapkan agar 2nd round MSL & dlm PM team Perak dpt membetulkan kembali apa yg kurang & x betul. Sgt ramai yg rindukan magis kita spt dahulu.. Tiada yg mustahil. Good Luck!!



    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.15 Seconds