Perak vs Negeri Sembilan - part I
Date: Friday, April 23 @ 20:41:03 UTC
Topic: Comentar Y4E


r_nizam Posted on 21 Apr. 2010, 02:10 AM

Rumusan daripada teman:

Pasak, Arif Ismail memang terbaik.
Azmeer memang defendsive player memang sesuai jadi center/left back, main wing x sesuai, sebelum ni ramai orang kutuk dia sebab dia main winger, tapi itu bukan posisi sebenar dia..

Gandingan Pasak-Arif-Azmeer pada teman lg bagus daripada gandingan Khairi-Kukoc-Chan sebab laju, keras, confident.. cuma bab tanduk agak cuak skit deme bertiga ni..

Gaban, Khalis.. memang letih deme main, taktikal ni memang memenatkan bagi wing back.. kalau main 3-5-2 tenaga yang paling diperah ialah wing back.. 2 player ni pada teman patut bagi credit lebih.. deme ber2 seolah2 kena bekerja dua posisi..

Nazri Kamal, main center midfield memang sesuai dengan dia, memang dia bukan jenis winger.. bila Perak ade 3 ctr midfield yang x byk beza, cuma Nantha je yang jelas nampak dari sudut defendsive lebih mantap. AM

keseluruhan game sapuan nampak off form skit, tapi 2 free kick dia mendptkan gol.. so dah gol nak ape lagi.. ekekeke

Nantha - memang superb malam ni.. bukan setakat defend, kawalan bola lebih confident.. Nantha dah biasa main 352, tentu dia cukup clear peranan dia..

Nazri-Nantha-sapuan vs A'a-Nantha-Hardi
peh memang jauh benor ler.. bab Nantha, xde masalah same jer.. ekekek hardi kalau nak compare dengan Nazri atau sapuan sbnrnye xjauh beza, cuma hardi lebih keras, shoot lebih bahaya.. tapi shoot sekarang byk ke laut jer..

Perbezaan ketara ialah A'a.. kalau dulu kita tengok seolah2 Wan Hossein seolah2 pengganti, tapi dia dah ke Penang.. xpe biar dia dpt experience kt luar, A'a pun pernah g Negeri Sembilan.. maybe next season kalau Arul blk leh ganti kut.. ekekek.. player macam A'a bukan setakat Perak xde, rasenye dalam Malaysia xde player cam dia dah sekarang ni..

Saufi, Jali, Fauzi kurang dpt bola2 yang btul2 cantik.. so xleh nak komen sangat.. cuma teman tengok Saufi dan Fauzi memang same, dua2 jenis rajin turun bwh cari bola..

Gol Negeri Sembilan.. sekali lagi Gaban agak lambat masuk, (lebih kurang gol pertama Selangor)dia perlu terus rapat dengan zaquan, halang zaquan cross bola ke tgh memang cantik, gol menarik.. nape Gaban lambat sebab letih ler... ini pendpt teman ler, sebab bila zaquan tarik bola, Gaban terlajak, dia terus mengundur ke bwh (letih)..

Arif fadli masuk minit 64, Nazri injured.. Arif fadli masuk2 buat lawak, tanduk ke blkg, nasib baik Arif ismail cover tapi buat foul.. free kick shukur adan, tembak langit.. time Nazri injured punya la lame nak tukar ade ler dalam 5 minit.. dah ler Negeri Sembilan tgh mengganas.. dah tahu player tu xleh main tuko ler cepat.. letih player lain, Nantha pun dah meleret ke sane kemari.

Gol ke2 Perak.. tindakan merugikan daripada shukur, menarik Jali dalam keadaan bola sukar utk Jali dpt, dekat sangat dengan keeper.. free kick sapuan cantik menyentuh palang kanan sebelum masuk.. teman rase rase xde keeper Malaysia leh safe.. hehe

Counter attack Perak, cubaan cantik Fauzi ditepis keluar oleh keeper, rasenye bola off target.. kalau Jali tolak bola awal skit maybe mudah utk Fauzi utk jaringkan gol... Jali bab ni ni same dengan hafiz abd rahman.. bw bola laju, leh lepas defend, tapi bab nak passing jenuh.. hehe

Ref - teman rase agak memuaskan, cuma ade 1,2 keputusan boleh dipertikaikan TAPI.. lepas ref kena sound dengan shukor adan, waktu Perak dpt free kick dan gol.. keputusan macam biasa macam sial.. byk keputusann memihak Negeri Sembilan..ini penting player senior, kasi goyang sikit ref tu.. Perak susah nak dpt simpati pengadil sebab xde player yang leh bagi ref goyang skit.. Jali patut dpt penalti, shukor blok kaki Jali nak tolak bola masuk..





This article comes from Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage
http://www.yob4ever.com/v2

The URL for this story is:
http://www.yob4ever.com/v2/modules.php?name=News&file=article&sid=958