jaga jaga cik jan ===> sarip dollll kg padang tembak..
Date: Friday, October 29 @ 01:11:08 UTC
Topic: Comentar Y4E


BlUeKaNgBaKaU Posted: 27 Oct. 2010, 12:49 PM

cekgu jan kalau ikut resume dia yg bagi "spoil" nampak cacat sikit pun masa dia jadi coach penang dan coach mesia piala asia jer la..

tapi awok rasa boleh di persoalkan lagi...

kat penang.... bile masa komer tengok pineng ni team bola dia ok?... sekali tu jer la kot masa menang FA cup kalahkan perak...

Penang awok rasa punca masalah demer adalah masalah dalaman dan mgmt ...

kat Mesia Piala Asia... kiter kalah 5 bijik dgn China dan Uzbekistan... dan kalah 0-2 dgn Iran...

teringat awok dulu.. ada satu grup penyokong tu nak ajak ahli2 Y4E join sekali membantey skuad kebangsaan Cekgu Jan ni... Black Parade ke nama grup tu... wakakaka

awok gelakkan ajer demer2 ni... komer nak membantey tu boleh, tapi jgn le komer bantey skuad ni atas rizat teruk pasukan kebangsaan... komer tau ke apa masalah skuad kebangsaan ni?...komer bantey FAM jer la...

Claude Le Roy masa coach team kebangsaan pun tak terbuatnyer dia.. sedangkan lepeh tu dia boleh pulak bawak satu team Afrika ke Wel kap...

bagi awok Cekgu Jan bawak Mesia adalah sama jugak mcm Ghajer Ajelan bawak Perak...

Kesilapan yg sama oleh dua dua individu tu ialah terima jawatan yg terlalu besor dari kemampuan sendiri..

Sedangkan coach2 ternama dari luor negara (kecuali Weigang) pun tak mampu nak bawak mesia ke persada bolasepak dunia/Asia.. inikan pulak susuk tubuh mcm cekgu jan..

tall order....

even pendapat awok coach sekarang ni pun Rajagobal pun tak akan pergi jauh... mungkin takat Asean jer... lepeh tu siap sedia la kene sembelih jadi kamben itam oleh FAM...

Cekgu Jan ni main utk perlis tahun 88-89.. Perlis main petang kat stadium lama Kangar... padangnya punye teruk... wakakaka

ni zaman azizol dan zaman isham sharudin.. disebut nama isham sebab dia nak jadi asst manager nanti... kekeke.... masa ni kalau tak silap Perak dgn Perlis bersaing dalam Divisyen Dua... Perlis Juara Div dua dan Perak naib juara... dua dua team promote ke Div 1.... dan sejak dari tu Perak tak pernah lagi turun dari Div utama liga negara...

Sekitar era ini jugak Perak ada menjadi Juara satu piala.. Piala Kemerdekaan ke ape nama piala ntah.. kira mcm mickey mouse cup jgk la... tapi sebab piala ni la dapat melonjak semangat Perak utk dapat piala FA tahun 90... kekekke

Pemain2 Perlis masa tu..

V Marimuthu goalie, Ibni brothers, Saidin Osman...

posisi cekgu jan masa dgn perlis ialah tengah... wakakaka
mesti dia tau macam mana payah nyer nak sekat Azizol.....

Perlis awok rasa negeri terawal guna impot... dah tu kat sempadan jer...

p/s kalau ada silap tatabahasa dan nahu , minta dimaafkan yer....





This article comes from Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage
http://www.yob4ever.com/v2

The URL for this story is:
http://www.yob4ever.com/v2/modules.php?name=News&file=article&sid=996