Welcome to Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Links | Downloads | Top 10  

League Menu
  • Leagues

  • Menu
    yob4ever
     Interview
     Link
     Logo
     Wallpaper
     Forum
     Schedule
     Downloads
    Football in Malaysia
     Super League
     Premier League
     Malaysia Cup
    M League
     Standings
     Schedule
     Results
    FA Cup
     Standings
     Schedule
     Results

    Old Articles
    Thursday, April 14
    · Hidup memang untuk buat silap, baru kita akan maju, sudah2 la tu <--- pak jabit
    Wednesday, April 06
    · Sedikit coretan hidup sepanjang game Perak - Perlis
    Wednesday, March 16
    · Rebiu Gem Piala FA PERAK vs Terengganu 15 Mac 2011
    Tuesday, March 08
    · Mengorban apa saja
    Monday, March 07
    · Pereesser
    Saturday, March 05
    · Fleshback saye
    · Quote daghi penonton: Perak vs Sime Darby
    Thursday, March 03
    · FA 2nd round: Seladang vs Sime Darby
    · Berbaloikah pelaburan Ghimo muda?
    Thursday, February 24
    · Preview: Perak vs Pahang
    Tuesday, November 09
    · Piala Emas Raja-Raja 2010
    Saturday, November 06
    · Line up 2011 part II
    · Line up 2011
    Friday, October 29
    · jaga jaga cik jan ===> sarip dollll kg padang tembak..
    Sunday, May 30
    · The Tukun..
    · Dulu.. kini.. dan selamanya... tak berapa nak cerdik
    Wednesday, May 26
    · Perak oh Perak
    Wednesday, May 12
    · We Need Back Pride and Passion
    Monday, May 10
    · Review KL Plu$ vs Perak
    Thursday, May 06
    · Review Perak vs KL Plu$

    Older Articles

    Top 10 Links
    · 1: Walkon.com
    · 2: Tokgajah.com
    · 3: HijauKuning.com
    · 4: malaysiafootball
    · 5: Perak F.A. Blog
    · 6: Nusa Mahsuri
    · 7: n9futbol.com
    · 8: Go Futsal
    · 9: SelangorFC
    · 10: kelate.net

    Top 10 Downloads
    · 1: Perak Line up
    · 2: Kipas susah mati
    · 3: Keita Mandjou @ 10
    · 4: Perak FA
    · 5: Perak (Koben)
    · 6: Perak (2005)
    · 7: Kapten
    · 8: Abdoulaye Traore
    · 9: Ipoh Mali (Midi file)
    · 10: Khalid 2006/2007

    Who is Online
    There are currently, 100 guest(s) and 0 member(s) that are online.

    You are Anonymous user. You can register for free by clicking here

      
    Yob4ever.COM : Perak Football e-Fans Homepage: Comentar Y4E

    Search on This Topic:   
    [ Go to Home | Select a New Topic ]

    Review: ATM vs Perak
    Thursday, January 30 @ 20:31:38 UTC by y4e (2335 reads)
    Comentar Y4EHendak mula berlabun dari mana pon teman tak tau. Takde mood rasanya nak sambut hari raya cina menjelang tiba. Sabtu lepas tidor malam pun dalam kepuasan. Tak sampai seminggu… keseronokan tak berkekalan hilang dibawa arus cewahhh!!

    Kita mulakan dengan tajuk berita penting dulu “ Perak mahu kekalkan momentum kemenangan” 28/1 nampaknya tak kesampaian.“Buktikan bukan menang nasib” juga pada hari yang sama.Ini le tajuk berita yang teman sempat baca sebelum game

    Rentikan le gunakan alasan “tak pe kalah sebijik je” ataupun “ takpe kita pemain muda” Adoiii nak muntah rasanya. Kalah tetap kalah. Cuma kalah tu kita kaji dan lihat macam mana kita kalah…apa punca…tang mana kelemahannya. Then coach cuba perbetulkan

    (Read More... | 3228 bytes more | comments? | Score: 5)

    Preview: ATM vs Perak
    Thursday, January 30 @ 20:27:46 UTC by y4e (1335 reads)
    Comentar Y4ELupakan la dulu Bahagia lu derita gua tuuu kome oiii..Apapun di harap kemenangan Hafiz tu membakar semangat pemain Sarawak untuk menang 3-0 lawan Sime darby. Hafiz boleh sapu tiga hadiah takkan Sarawak tak boleh kut main tempat sendiri pulak.

    Oppss sibuk pasai Sarawak apa hal!! Sampai pun tak pernah ke sana lalu je pernah sebab Sabah I pernah sampai tawww

    Perak lawan ATM. Kedua dua sama dari segi pungutan mata, 3 point. Yang tak sama pun ranking ATM tempat ke 3 Perak 10 sebab ATM ada lebih dari segi gol…deme positif 1 kita pulak negative 1 so berapa beza?..adoii topic Math form 2 tajuk integer tu… takkan tak ingat
    1 – ( - 1) = ? Jangan kata tak tau!!! aku sumbat rumput dalam mulut kang!!!

    (Read More... | 1756 bytes more | comments? | Score: 0)

    Review: Perak vs Terengganu
    Thursday, January 30 @ 20:23:49 UTC by y4e (1366 reads)
    Comentar Y4EAlamak termenang pulak.. cisss Admin tak tengok pulak sebab terpaksa ke negara jiran bagi menghadir Konvo anak jantan. Apa nak buat dan tanggungjawap tih..tih.. Kalau kome peratikan banner www.yob4ever.com pun tak berkibaran di stadium malam semalam. Mungkin tu sebab Perak menang kut tih..tih

    Dapat tahu result pon melalui internet, nak komen pon tak boleh sebab tak tengok. Best tak? Soheh le best ye tak menang saat saat akhir. Kalau perlawanan pertama kalah ditempat orang kali ni tempat sendiri menang. Mau tak best nyerongen je sepanjang malam.

    Minggu ni walaupun ramai kata banyak kejutan tapi teman idok terkejut sangat. Kut yang terkamjat sikit Sarawak sebab kena libas di lubuk sendiri. Perrrh..Kijang melibas Bujang Senang tuu. Kalau dulu Seladang enam kali kokah dek deme kali ni Kijang je yang menyekolahkan deme.

    (Read More... | 2290 bytes more | comments? | Score: 0)

    ARGHHHHHH... REFEREE & LINESMAN SEMUA POYOOOO!!!!
    Wednesday, January 23 @ 08:59:12 UTC by Y4e (2484 reads)
    Comentar Y4EYEAY YEAY... kali ni giliran wa pulak, der... dua game lepas Ijam Bluekanngbakau dan Syed Zurah Jabeen yang ulas.... Diorang tu skema dan poyo bro... Game ni giliran wa Awie pulak mau kasi saiang pailang itu Selangor bro..... wa tau ada live game ni.. tapi mana syok layan konsert Iron Maiden dalam TV der.. layan live la baru mariiii....

    Ok... Nama penuh wa Meor Senawi bin Meor Senapi... wa tak tau kenapa nama wa mcm tu bro.. tapi wa rasa maybe sebab abah wa yang paling berjaya kat kampong wa belajar sampai 6 Senawi.. abah kawan2 wa lain semua takat 3 atau 4 Senawi ajer..

    Family wa panggil wa Nawi.. memang skema la nama tu bro.. wa tak suka... so wa tukar jadi Awie... wa rasa peluang lebih cerah nak dapat awek kalau guna nama tu.... tapi bro.. wa cakap lu.. problem bro... bila kawan wa cari wa kat dewan kampong wa, sebut nak cari Awie ajer 10 org paling muka bro... ramai Awie kat kampung wa bro.. hampehhh wa cakap lu..... mcm wa takper la... ini tak.. mcm sorang kawan wa tu... Nama penuh Nazari Ibrahim pun nak suruh orang panggil Awie jugak... baru boleh pegang satu kod gitar A minor dah mau jadi mcm Awie... tu pun terketar ketar nak pegang kod bro.... DIORANG TU SEMUA POYOOOO..... wa cakap lu..

    (Read More... | 7975 bytes more | comments? | Score: 5)

    Review: Perak vs Felda United FC
    Wednesday, January 16 @ 21:24:11 UTC by y4e (2017 reads)
    Comentar Y4EHai semua... ok perlawanan minggu lepas telah diulas oleh kawan saya Ijam Bluekangbakau... kali ini utk perlawanan Perak vs Felda united tibalah giliran saya Syed Zurah Jabeen (ye betul tu... arwah abah saya memang meminati kumpulan The Zurah) utk membuat sedikit ulasan dan analisis...

    Seperti yang semua sudah maklum, saya mulakan ulasan saya dengan tagline popular saya... Listen Listen Listen... oh ya jangan lupa kita baca ikrar dulu... nak saper bace? YDP?...

    OK saya mulakan.... tetapi sebelum itu saya bagi laluan untuk penaja dulu...

    (Read More... | 6579 bytes more | comments? | Score: 0)

    Preview: Johor D.T FC vs Perak
    Friday, January 11 @ 21:31:17 UTC by y4e (2357 reads)
    Comentar Y4EOleh: Joe Pengkalan

    aim bekkkkkkkkk.... hehehehhe

    ateh khoteh nampak mcm misi mustahil tapi pahang dah buktikan pasukan yg di penuhi pemain star belum menjamin sesuatu kemenangan...

    maghi kita barisan kemungkinan kita.... mcm biasa... dengan barisan yg ada Azrai akan kekeykan formation 4-2-3-1.. tambah lak nak menutup ruang dari midpil DTFC ni berleluasa

    kiper - Farizal aka mael
    dengan prestasi semasa dan status penjaga gol utama kebangsaan amat mustahil khairul amri nak amek tempat ni esok... ketenangan dan pengalaman farizal amat2 kita perlukan malam esok

    (Read More... | 4840 bytes more | comments? | Score: 0)

    Dari pandangan pertama... saya hampir jatuh cinta!!
    Wednesday, January 09 @ 09:45:00 UTC by y4e (2509 reads)
    Comentar Y4EAda la dekat 2 tahun awok tak menulis pasal team Perak nih.. awok cuba ler buat analisis dari pandangan pertama awok game pertama Perak musim ni lawan T-Team di Stadium TLDM Lumut...

    Lepas Maghrib awok bersiap nak merempit ke Stadium.. Teguk Maqbull PRIYA 20ml dulu ..ambik tenaga dulu...(Iklan sikit.. hahhaha)

    Sampai jer di simpang 4 Lumut tu dah beratur dah kereta... Jem katenggkor.. tindakan tepat dan bijak la awok memilih naik kapcai ke stedium.... "Ini petanda baik ni.."

    Lepas parking motor betul2 depan pintu masuk tu terus la beratur beli tiket kat khemah2 yang disediakan... khemah jer.. Tiket RM12 , Grandstand RM25..

    Masuk jer stedium org dah ghamey dah.. start ajer game, awok cuba congak la kehadiran penonton.. rasanya dalam 7 ke 8 RIBU ada ler... not bad la untuk game pertama, pasukan pulak kalah berderet masa friendly dan pemain (kecuali sorang jer kot) yang tak bergelar bintang..

    (Read More... | 7278 bytes more | comments? | Score: 0)

    Preview: Perak vs T-Team
    Tuesday, January 08 @ 01:27:32 UTC by y4e (1687 reads)
    Comentar Y4Eoleh: joe pengkalan

    mandangkan awok pun belum nak tido lagi... bior la awok uleh sket la pasey game esok...

    kalo ngikutkan sejarah... game pertama biasa nya membosan kan sebab nya kedua2 team masih lagi mencari rentak.. bak kate oghang pengkalan... tak dapat peellll lagi...

    apa2 pun kita tgk dulu pasukan perak... mcm yg mengkome tau la... perak buat perubahan drastik pada team... dan boleh la nak kata game esok 80% yg dlm line up ada lah muka baghu.... yg ni ramalan awok la... kalo kome percaya 100% mmg la kome bangang abadi... hehehhehehe

    kalo ikutkan pemain yg ada ni dan game prenli haghi tu nampak mcm azrai lebih gemor guna taktik 4-3-2-1....

    (Read More... | 4990 bytes more | comments? | Score: 0)

    Review: Perak vs Negeri Sembilan
    Wednesday, January 18 @ 21:11:02 UTC by y4e (1153 reads)
    Comentar Y4Ebudakuia Posted on 18 Jan. 2012.

    disebabkan ade live semalam, boleh le mengulas sikit. kalo idak, guling-guling layan drama swasta je la.

    1. awok mulakan dengan man of the match. meskipun akmal skor dua gol semalam, tapi, pada padangan awok, pemain paling memberi kelebihan dan kekuatan kepada perak adalah k.nanthakumar. ya! pemain yang mengambil tempat khairi sebagai pengimbang kepada kekuatan effa owona. dan nantha membuktikan dia memang pemain yang berpengalaman, strong, tight marking, tackle kemas dan semua yang perlu ada dalam pemain pertahanan. cuma slow sikit.

    2. tapi, pilihan nantha sebagai motm adalah die mematikan gerak negeri sembilan. dengan terikatnya owona, memang negeri tak dapat nak beat defender kita. so, nantha pemberi sumbangan paling bermakna dalam game semalam.

    okeh, ulasan keseluruhan pulak.

    3. kiper, macam biasa le. tak celuih, kira ok la. cuma, free kick owona tu, sepatutnya kalau wall dibuat betul2, mungkin boleh selamat. tapi, wall tak kemas, dengan kelajuan macam tu dan dari jarak yang dekat, payah juga kiper mana2 nak selamatkan. ada beberapa save yang dibuat. kira, ok la game semalam. nak puji banyak sangat, takde la marveles sangat. senang citer, ok la game dia. kekalkan. kalau perfomen baguih, KE boleh teruih tampor nyamuk le kat bench.

    (Read More... | 6862 bytes more | comments? | Score: 0)

    flashes of brilliance
    Wednesday, January 11 @ 21:24:34 UTC by y4e (846 reads)
    Comentar Y4Ebudakuia Posted on 11 Jan. 2012, 10:29 AM

    dah lama bebenor tak nengok Perak main, maka, bertemankan kacang dan bantal, awok rasa, kalo tak pergi stedium pun, boleh juga mengulas game semalam. mengulas pasal taktikal Perak semalam. apa-apapun, tahniah terlebih dulu untuk kemenangan semalam.

    pada pemerhatian awok yang takde lesen jurulatih ni, awok rasa, tektikal kita dikira menjadi juga semalam. kebanyakan bola bila dapa, akan terus dihantar tinggi ke depan. kepada target man kita, popo.

    dan kebanyakan bola yang tepat ke popo, alhamdulillah le popo nyer kontrol ball ni boleh tahan juga. samada bola tu dikawal atau di setting kepada player lain. mudah kata, tektik hantar long ball ke depan untuk target man kita, menjadi. cuma, ada juga beberapa kali yang long ball ke depan serupa haup.

    untuk bahagian serangan, awok nampak popo ngan akmal masih secara individu. kata orang, chemistry tu belum blend elok lagi. ada sesekali juga popo try buat gerakan dan hampir menjadi, tapi, secara keseluruhan, memang kene lebih sharp dan perlukan sedikit masa. dari segi individu, akmal, seperti biasa, tak banyak gerakan bahaya. tapi, sekali sekala yang bahaya tu, ada juga menimbulkan harapan kecil di hati untuk dapat gol. rase teruja tu ade juga la dengan beberapa try akmal.

    (Read More... | 6834 bytes more | comments? | Score: 0)

    Maka Ianya Bermula..!
    Tuesday, January 10 @ 20:49:42 UTC by y4e (716 reads)
    Comentar Y4EKeme writes "Malam ini, cerita baru akan tercetak.
    Pencapaian musim lepas boleh diterima sebagai lebih baik daripada musim sebelumnya dan medan utk Cikgu Jan memasang rangka.

    Musim ini bermula malam ini, kemampuan Cikgu Jan & team akan teruji. Dengan mengekalkan kebanyakan ramuan terdahulu, aset pinjaman Piala Malaysia yang terus diserapkan, pemain2 baru yg diiikat dan paling istimewa, Lazar Popovic & Michal Kubala yang bakal menjadi senjata ampuh, dpt dirasakan suasana yang positif dan teruja di kalangan penyokong."

    (Read More... | 1826 bytes more | comments? | Score: 5)

    Husin.. mon... dan jin pakai toncit
    Saturday, April 30 @ 09:14:40 UTC by y4e (1175 reads)
    Comentar Y4EWanchang Posted on 30 Apr. 2011, 07:06 AM

    bale bale... ape le penduduk Kg. Pisang nie dah buat... teman ade seminar esok nie!!!

    Perak memulekan gem dengan 4 difen yg same mcm lawan KL.. midfield ada ubah, Wan26 start menggantikan Ali yg kene gantung.. striker dimulekan dengan Dekaman dan Hj Jali..

    permainan agak seimbang walopun teman ghase Kedah lebih banyak menguasai tengah dan boleh create samting la.. atenye.. deme masak beno dgn caghe Arul.. nak haghap player Perak masak dgn caghe Thiru.. udah lame beno dah pun die balik ke Kedah..Frikik Hazrul singgah ke palang setelah Elija main timang2 mase nangkap bola..

    (Read More... | 4127 bytes more | comments? | Score: 0)

    Review Gem PERAK vs KL, 26/4/2011, Std. Perak, Ipoh
    Wednesday, April 27 @ 22:33:27 UTC by y4e (890 reads)
    Comentar Y4EWanchang Posted on 27 Apr. 2011, 01:17 AM

    ghase maleh nak stori tapi stori jelah... ini pun tgh ngadap cikenchop yg ditapaw di lepak santai tadi.. konon tanak makan sekali teman jugak yg kene habehkan kekeke..

    1st gem setelah bebeghape gem.. Jali main 1st 11... dan minit kedue teghuih menyumbat gol petame Perak hasil usehe skill 'Dekaman'.. lepeh itu cam biase bile dah gol awei... graf ball pozessyen pun menurun dengan cepat.. KL dpt ctrl midfeld area dan berjaya score pada minit 14 perlawanan.. neat passing player2 KL dan cross cantik ditanduk kemas oleh straiker deme.. lepeh gol still KL yg ctrl game sampei le killer pass Husen rasenye mereleasekan Jali.. dan bola dimasukkan ke dalam gol oleh player KL sendiri... makanya 2-1 hingga tamat wisel sepaghoh mase petame.. owh ye.. dalam feshaf nie KL dh gune 2 subs... ape kes teman idak le tau..

    (Read More... | 2397 bytes more | comments? | Score: 5)

    Review Gem TERENGGANU vs PERAK, 23/4/2011, Std. Sultan Ismail Nasiruddin Shah
    Sunday, April 24 @ 12:21:06 UTC by y4e (987 reads)
    Comentar Y4EWanchang Posted on 24 Apr. 2011, 08:30 AM

    By AnakCheMan (Khairul Hamizan Azman)

    Pukul 8.30 tak putus2 lagi fans ganu masuk stadium. Boleh katekan stadium hamper penuh dgn baju putih ngan hitam. Fan perak memang tak nampak langsung. Teman dengan selambanye pakai jersey perak duduk tengah2 fan ganu. Memang nak sorak pon x boleh ler. Depan blakang penuh orang ganu.port mmg betul2 blakang gol.

    1st half memang Perak kene serang kaw2. Defend memang banyak bocor ler. Chan Wing Hong ngan Hisyamudin Shaari banyak bagi peluang kat player ganu shot. 1st gol ganu attack dari defend kiri. Chan Wing Wong follow striker ganu. Nasril dah keluar ke kiri gol. Striker ganu shot dari luar kotak bola meleret pelan masuk gol belah kanan. Nasril nordin ddk diam je tgk bola masuk. Start 2 player mule down. Akmal ngan Syafiq memang kene marking kaw2. Perak ade dapat 3-4 free kick tapi tersasor je sume. Nantha macam malas nak maen x pon memang die lambat nak kejor bola.

    (Read More... | 2612 bytes more | comments? | Score: 5)

    Review Gem SELANGOR vs PERAK, 16/4/2011, Std. Shah Alam
    Sunday, April 17 @ 13:04:48 UTC by y4e (1144 reads)
    Comentar Y4EWanchang Posted on 17 Apr. 2011, 03:19 AM

    1st half game teman ghase seimbang.. Perak ade try sket2
    Selangor sure la banyak.. kata home team kan..???

    Perak dapat sebijik 2 bola sedekah daghi difen Slgr tp striker tak dpt nak ekzekiut peluang tuh menjadik gol..
    ada satu insiden makan memakan oleh difender Selangor terutama Acong..
    yang sedap2 makan Arul ala2 Lamb Chop mushroom sos walaupun linesman angkat bendera offside..

    kalo takde bendera tuh kompom Acong dpt angpow...
    selepas insiden itu nampak midfield Perak makin loose..
    paseinye difen Selangor dh pakat kot nak laukkan Arul mase game tadik...

    (Read More... | 3097 bytes more | comments? | Score: 0)

      
    Top 5 Scorer [Perak]
    2013
     Paulo Rangel5
     Abdul Hadi Yahaya3
     Azlan Ismail1
     Mohd Noor Hazrul1
     Sivakumar1

    Customise

    Today player Birthdays
    No Birthdays today

    Standing
    2013 - M League
     SuperPlay Pts
    1. Lions XII16 34
    2. ATM16 30
    3. Johor FC16 28
    4. Selangor16 26
    5. Pahang16 25
    6. Kelantan16 23
    7. Perak16 22
    8. Terengganu16 21
    9. PKNS16 21
    10. Felda United16 12
    11. T-Team16 12
    12. N. Sembilan16 7
     PremierPlay Pts
    1. Sime Darby20
    2. Sarawak20
    3. Johor16
    4. Kedah15
    5. PDRM14
    6. POS10
    7. SPA FC8
    8. Perlis8
    9. K. Lumpur8
    10. Sabah7
    11. Betaria5
    12. UiTM4

    Customise

    Disclaimer:
    Laman web, forum dan pengurusan Yob4everDOTcom beroperasi secara bebas dan tidak terlibat atau terikat secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana pertubuhan, kelab atau individu. Sebarang maklumbalas, komen atau aduan boleh disalurkan melalui e-mel kepada yob4ever(ad)gmail(dot)com
    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2000~2012 by yob4ever.com
    Best View: 1024 x 768 (Internet Explorer) [Tigepointtige Update 2007-01-07]
    PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.25 Seconds